5 Ekim 2011 Çarşamba

eski bizans tarihi atlı paralar

 
 


 

 
İngiltere - Londra British müzesinde bulunmaktadır.

 Süveyş kanalı açılırken denizin kenarında küçük bir tepecikte bulunmuş ve Londra'ya getirilmiştir

 Saçlarının bir kısmı halen yerindedir.

 Başının bazı azalarının etleri de halen yerlerindedir.

 Alın kısmında et kalmamıştır.

 Elleri ve ayakları secde eder vaziyettedir[/]


Firavun 3000 Yıllık Cesedi
Firavun 3000 Yıllık Cesedi ikinci ramsesFiravun 3000 Yıllık Cesedi 19.hanedanlığın üçüncü kralı olarak nam salmış; gerek kadeş savaşındaki yiğitliğiFiravun 3000 Yıllık Cesedi gerek adil bir lider olmasıFiravun 3000 Yıllık Cesedi gerek ortaya koyduğu ebu simbel tapınağıFiravun 3000 Yıllık Cesedi piramses şehri gibi yapıtlarla ölümsüz bir hükümdar olarak tarih sahnesinde kendine yer bulmuştur. antik mısır'ın en büyük hükümdarlarından biri olmasının yanı sıraFiravun 3000 Yıllık Cesedi eşi nefartari ile yaşadığı aşkFiravun 3000 Yıllık Cesedi 100'ün üzerindeki çocuğu (bunlardan 52 tanesinin mumyaları bulunmuştur) ve yakışıklılığı ile popüler bir sima olarak ölümünden yaklaşık olarak 3230 sene sonra dahi adını andırabilmiştir.

ancak bütün bunlardan ziyadeFiravun 3000 Yıllık Cesedi tarihe bir not düşmek bakımındanFiravun 3000 Yıllık Cesedi bu entry'nin esası ramses'in hayranlık duyulası şahsiyeti değilFiravun 3000 Yıllık Cesedi din kültürü ve ahlak bilgisi kitabı satıhlarında gezinen yanlış bir iddiadır.

evvela iddiayı hatırlayalım.

denir kiFiravun 3000 Yıllık Cesedi "musa zamanında hükümdarlık yapan firavun (ikinci ramses oluyor bu kimse şüphesiz) musa'yı ve yandaşlarını kovalar ikenFiravun 3000 Yıllık Cesedi musa'nın allah-ü teala'nın hikmeti vasıtasıyla ikiye ayırdığı kızıldeniz'de boğularak ölmüştür ve cesedi kızıldeniz içinde bozulmadan kalmıştır. bundan yıllar yıllar sonra bir takım arkeologlar cesedini secde eder bir halde bulmuşlarFiravun 3000 Yıllık Cesedi almışlar british museum'a taşımışlardır." (benzer açıklamalar ve ilginç bir kızıldenizin yarılışı yorumu için buraya bir bakılabilir:

nitekim kur'an-ı kerim'in şuara ve yunus surelerinde şöyle ayetler bulunmaktadır.
“bunun üzerine musa’ya: “asanla denize vur” diye vahyettik. (vurdu ve) deniz hemencecik yarılıverdi de her parçası kocaman bir dağ gibi oldu. ötekileri de buraya yaklaştırdık. musa’yı ve onunla birlikte olanların hepsini kurtarmış olduk. sonra ötekileri suda boğduk. şüphesizFiravun 3000 Yıllık Cesedi bunda bir ayet vardır. ama onların çoğu iman etmiş değildirler. ve hiç şüphesizFiravun 3000 Yıllık Cesedi senin rabbinFiravun 3000 Yıllık Cesedi güçlü ve üstün olandırFiravun 3000 Yıllık Cesedi esirgeyendir.” (şuara suresi 63-6Firavun 3000 Yıllık Cesedi
"firavun boğulacağı anda: "israiloğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandımFiravun 3000 Yıllık Cesedi artık ben de ona teslim olanlardanım" dedi. ona: "şimdi mi (inandın)? daha önce başkaldırmış ve bozgunculuk etmiştin" dendi" (yunusFiravun 3000 Yıllık Cesedi 10/90Firavun 3000 Yıllık Cesedi 91).

velakin aslında krallar vadisine gömülen ancak bir kaç hanedan sonra deir el behri'ye taşınan ikinci ramses'in mumyasıFiravun 3000 Yıllık Cesedi 1871 senesinde bulunmuştur ve bugun kahire'de ikamet eyleyen mısır müzesinde sergilenmektedir. mumyaFiravun 3000 Yıllık Cesedi british museum'da olmadığı gibiFiravun 3000 Yıllık Cesedi kızıldenizden de çıkarılmış değildir.
dahası ramses secde eder bir halde değil gayet yatay bir şekildeFiravun 3000 Yıllık Cesedi kolları önde kavuşturulmuş bir halde önümüzdedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder