27 Eylül 2011 Salı

tomdec v4

Tomdec V4

Manyetik olan ve olmayan metal nesnelerin yer tayini için

• Tamamen yeni gelistirilmis elektronik

• Yükseltilmis arama gücü

• Takilabilir modüllerle programlama

• Gece yarisi tam ayarlamak için, çizgi-Leser'li

TOMDEC V-4 ile arama

Normal metal arama cihazlari madde (altin veya gümüs) arar. TOMDEC V-4 tarayici sistemi ise bir maddenin etrafinda olusan iyon ( positiv veya negativ yüklenmis parçacik) hareketlerini arar. Böyle titresimlerin yer tayinine verilen uluslararasi terim Human radar veya radiesthesidir.

TOMDEC V-4 yeni bir olusum dur ve sadece DTI için korunmaktadir. Çift antenli verici sisteminden salinan elektromanyetik frekanslar ile altin veya gümüs gibi özel maddelerin titresimlerinin istikameti tayin edilebiliyor.

Simdi bazi sinirlamalar: Sadece yeterli büyüklükte titresim alanlari olan ve bu alanlarin yeryüzüne kadar uzanan metal nesneler bulunabilir. Bu, nesnelein uzun süre toprakta, magaralarda, duvarlarda veya suda kalmis olmasinin gerektigini gösterir. Çok derinlerde (15 metre ve daha derin) arama yapilacaksa, 50 – 100 yillik süreler kisa kabul edilmelidir. Birkaç yil Cihaz
TOMDEC V-4 2000 model elektronikli tamamen yeni bir cihazdir. Özel, yeni gelistirilmis degisken sinyal frekanslari kullanan elektronik devreler sayesinde gücü önemli ölçüde artirildi. Cihaz yanlarda bulunan iki tasima kulplari ile daha kullanisli; Agirligi 1,5 kilograma düsürüldü.

önce topraga gömülen metal nesneler yalniz alçak (en çok 2 m) derinlikte ve azami 100 m uzaklikta bulunuyorlarsa cihaz tarafindan gösterilebilirler. Sadece birkaç ay toprakta gömülü kalan nesnelerin bulunmasi mümkün degil; Iyon reaksiyonu (titresimler / elektromanyetik alan) yetersiz.

Arama basarisi toprak özelliklerine de bagli: Nemli, dogal topraklarda elektromanyetik alanlar çabucak olusuyor. Kayali, tasli bölgelerde veya kuru kumda iyonlarin reaksiyonu yavas oluyor.

Elektromanyetik titresimlerin olusumu (Maddenin iyon reaksiyonlari) 50 % daha fazla sürebilir.

Netice: Toprakta kisa süre kalan nesneler yakin mesafede ve derinlikte bulunabilirler. Toprakta çok uzun süre kalan nesneler uzun mesafede ve yüksek derinlikte bulunabilir.

TOMDEC V-4 ün programlamasi altin, gümüs, bronz ve demir nesneler için dört ayri program modülü ile yapilir. Modüller araliksiz degistirilebilir.
________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder